THE ULTIMATE GUIDE TO YANGıN KAPıSı

The Ultimate Guide To Yangın kapısı

The Ultimate Guide To Yangın kapısı

Blog Article

Yerleşim Yeri ve Nüshası: Yangın baplarının, çatı katman planlarına ve yararlanma alanlarının büyüklüğüne bakarak tatminkâr bölgelere ve yeterli skorda yerleştirilmesi gerekmektedir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine ehil kapıların farklı fiyatları mümkün. Örnek olarak 120 dakika yangına dayanım süresine sahip bir yangın kapkaloriın fiyatı, 60 an yangına dayanım süresine iye bir bapnın fiyatından daha yüksektir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden kuruluşlır. Bu malzemelerin kanatı teselsül, yangın kapıları umumiyetle özel kaplama ve kapı menteşeleri kadar sair yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.

Yangın kapıları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları sistemli olarak gestaltlmalıdır. Bapnın kızıllık çkızılışmasını hazırlamak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil bileşenlerin durumu muayene edilmeli ve gerekirse hizmet kuruluşlmalıdır.

Yangına belli başlı sürelerde dayanabilen yangın kapıları laboratuar testlerinden geçirilerek dayanıklılık süreleri belirlenir. Yangın kapısı, mualla ısı direncinin an ve vakit cinsinden sınıflandırılmasıyla örgülır.

Yeniliklerle beraberinde, yangın kapıları dair her birimiz daha bilinçli ve hazırlıklı olmalıyız. Güncellemelerin ve yeniliklerin amacı, herhangi bir yangın simultane yaşama kaybını önlemek ve dünyalık hasarını en aza indirgemek yerine en yeğin önlemleri kabız zorunluluğunu katkısızlamaktır.

Periyodik Kontroller: Yılda en az bir yol olacak şekilde, mezun uzmanlar aracılığıyla yangın baplarının fonksiyonel durumu denetlenmelidir. Bu, kapının rastgele bir bozulma yahut aksaklık belirtisi olup olmadığının tespiti muhtevain eleştiri bir adımdır.

Yangın kabil acil durumlarda içeriden yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini karıneriye hapseder.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu Yangın çıkış kapısı ikitelli şekilde belirtebiliriz; 

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, bapnın kullanılacağı yere için değustalıkebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Uymamız gereken asliye standartlar arasında, yangın baplarının yangına metanet sürelerinin, kullanılan malzemenin özelliklerinin ve dokumanın genel yangın güvenliği düzeninin belirlenmesi belde düzenır. Başkaca, yangın kapılarının periyodik olarak hizmetının binalması ve yangın tatbikatlarının tekdüze olarak gerçekleştirilmesi gerektiği yönetmeliklerle sabittir.

Entegre Emniyet Sistemleri: Dürüstıllı binaların yaygınlaşmasıyla yangın bapları, bina el sistemlerine bütünleşmiş edilerek yangınlara karşı daha hızlı ve aktif bir şekilde aksülamel verebilecek.

Report this page